"نظر" و "احساس" چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

یکی از ابهاماتی که در حوزه نظرکاوی مطرح است، تفاوت نظر با احساس است. آیا چنین تفاوتی وجود دارد؟ و اگر وجود دارد این تفاوت به چه معناست؟
همان طور که اشاره شد تعریف نظرکاوی بدین ترتیب است:
نظرکاوی یا تحلیل احساسات فیلد مطالعاتی است که سعی میکند احساسات رفتار نظرات و تحلیل افراد مختلف را نسبت به موجودیتها ویژگیهای آن بیان کند. این موجودیت میتواند محصولها،سرویسها، سازمانها، افراد، رخدادها و موضوعات باشد. برای فهم بهتر مفهوم نظرکاوی به مقاله مراجعه بفرمایید. در این مقاله به یک موردی که در برخی موارد ابهاماتی ایجاد می کند اشاره می شود.
در دیکشنری احساس یک رفتار، فکر یا قضاوتی است که از طریق حس ایجاد میشود ولی نظر یک دیدگاه، قضاوت و تحلیلی است که در ذهن ساخته میشود. بنا بر تعریف به نظر میرسد مفهوم "نظر" درباره دیدگاه مشخص یک فرد نسبت به یک موجودیت است که از افکار ذهنی او نشئتگرفته است و درحالیکه احساس بیشتر یک موضوع حسی است و حس یک فرد یک موجودیت را نشان میدهد. پس میتواند نتیجه گرفت مفهوم "نظر" ذهنیتر از مفهوم "احساس" است و مفهوم "احساس" حسیتر از مفهوم "نظر" . برای روشنتر شدن مطلب به مثال زیر توجه فرمایید. در مثال زیر دو جمله وجود دارد که شامل نظر و احساس هستند.
" اوضاع شرکتمان خیلی نگرانکننده است."
"من فکر میکنم با آمدن این مدیرعامل جدید، شرکت حتماً ورشکست میشود."
جمله اول، احساسی را راجع به شرکتی که گوینده در آن کار میکند ارائه میدهد و جمله دوم نظری که حاصل تفکر گوینده است را بیان میکند. مخاطب این جملات نیز تفاوت این دو جمله را تشخیص میدهد زیرا در جواب جمله اول معمولاً میگوید:"من هم خیلی نگرانم" و در جواب جمله دوم"من هم با شما موافق هستم" که این دو پاسخ نیز تفاوت نظر بااحساس را بیان میکند. در کنار این تفاوتها، اشتراکات عمیقی نیز بین نظر و احساس وجود دارد. نظر و احساس را میتوان یک موجودیت واحد و بسیار در ارتباط در نظر گرفت با علم به اینکه اختلاف جزئی نیز وجود دارد.
اگر در حال پژوهش در حوزه نظرکاوی هستید، سوالات و اشکالات خود را از طریق تلگرام با آکادمی داده در میان بگذارید. با عضو شدن در کانال تلگرام آکادمی داده از مقالات جدید و دیتاست های منتشر شده مطلع شوید.
کپی برداری بدون ذکر منبع، براساس قانون جرایم اینترتی و مادۀ 12 فصل سوم قانون جرایم رایانه ای غیر قانونی بوده و مجازات جزای نقدی و حبس دارد و شرعا نیز حرام است!
اگر در زمینه نظر کاوی یا عقیده کاوی در حال تحقیق یا پیاده سازی پروژه یا پایان نامه هستید برای گرفتن مشاوره یا دادن سفارش انجام با ما تماس بگیرید. آکادمی داده در تلگرام، واتزآپ و تمامی پیام رسان های ایرانی(سروش، آی گپ، بله، گپ و ویسپی) با شماره 09120637751 حضور دارد برای ارتباط از طریق ایمیل آدرس جیمیل: dataacademyir@gmail.com می باشد.
افتخار آکادمی داده، همسفر بودن با شما در راه یادگیری علم داده است.